Home   Dagopvang

Dagopvang

Bij kinderopvang Op ús Pleats vinden wij het erg belangrijk dat kinderen op vaste groepen door vaste, vertrouwde gezichten worden opgevangen.

Wij werken met twee groepen dagopvang van maximaal 15 kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.  We zullen de kinderen bij het aanvangen van de dag onderverdelen in kleinere groepjes van 4 a 5 kinderen, zodat een kind die dag op alle aandacht kan rekenen van 1 en dezelfde medewerker. De groepen zijn middels de ruime open keuken met elkaar verbonden.De keuken is voor beide groepen vrij toegankelijk.

Naast de vrij te betreden keuken hebben de kinderen een eigen groepsruimte die alleen bij activiteiten of goed overleg betreden mag worden door de kinderen van de andere groep.

Dit beleid heeft als voordeel dat:

  • De kinderen krijgen de gelegenheid om ook buiten de eigen veilige groep, eigen contacten en  vriendschappen op te doen. Hierdoor wordt hun zelfvertrouwen gestimuleerd.
  • Bij ziekte of afwezigheid van de vaste medewerker zijn er toch nog vertrouwde medewerkers van de andere groep aanwezig op hun eigen of de buurgroep.
  • Ook kennen de medewerkers de kinderen allemaal en kunnen hierdoor de ouders beter informeren over het verloop van de dag en eventuele bijzonderheden.
  • Broertjes en zusjes hebben de mogelijkheid elkaar te ontmoeten, als ze die behoefte hebben.

Dagindeling
Wij werken kindvolgend en willen de kinderen volgend begeleiden in hun ontwikkeling.
Hierbij geldt wel, dat de wil van het kind uiteraard geen negatieve gevolgen voor de gezondheid en of veiligheid mag hebben.
Aangezien de volgorde van het dagritme belangrijker is dan het tijdstip waarop iets plaatsvindt, geven wij geen exacte tijdsbepalingen.
–  7.30/9.00 Ontvangst van ouders en kinderen
–  opruimen en tafel dekken
–  fruit eten en thee drinken
–  verzorging
–  overalls en laarzen aantrekken
–  verzorging dieren en moestuin
–  buitenactiviteit/ vrij spelen
–  opruimen en overalls uit
–  verzorging
–  lunch
–  rusten/ rustige activiteit
–  vrij spelen
–  fruit eten en thee drinken
–  verzorging
–  overalls en laarzen aantrekken (bij een buitenactiviteit)
–  activiteit binnen of buiten
–  aangelengd sap/water met een cracker/rijstwafel oid
–  vrij spelen totdat de kinderen worden opgehaald (vanaf 16.30)

Buitenleven
Natuur biedt kinderen unieke en dagelijks wisselende mogelijkheden om gezonde en kwalitatief goede leer- en leefervaringen op te doen.
Zij zoeken avontuur en uitdagingen in hun spel en leren daardoor hun persoonlijke mogelijkheden kennen en grenzen in hun spel en hun leven te verleggen.
Helaas is de waarde van buitenspel veelal niet goed bekend, waardoor voorzieningen voor uitdagend buiten spelen meestal verboden zijn omdat de nadruk vooral op veiligheid is gelegd.

Op ús Pleats maakt gebruik van de pedagogische meerwaarde die de natuur biedt. De allerkleinsten kunnen in speciale buitenbedjes slapen of op het gras liggen en rondkijken.
Voor de oudere kinderen is het heerlijk om de klimheuvel op en af te klauteren, te balanceren over een boomstam of zich te verstoppen in een struikhuisje.
Spelen met zand en water, liggen in het gras of rondrijden op de trekkertjes zijn belangrijke ontwikkelingsmomenten.

Openingstijden en tarieven
Kinderopvang Op ús Pleats is op werkdagen geopend van 7.30 uur tot 18.30 uur. In overleg kunnen we hiervan afwijken. Wij zijn gedurende het hele jaar geopend met uitzondering van de erkende nationale feestdagen. Op 24 en 31 december sluiten wij om 15.00 uur.
Het bruto-uurtarief dat u bij ons betaald is €8,19). dit is inclusief luiers, eten en drinken, met uitzondering van dieetproducten en flesvoeding.
Om het uurtarief zo laag mogelijk te houden werken wij met standaard dagdelen, zodat u optimaal profiteert van de tegemoetkoming kinderopvangtoeslag. Nadat wij een gesprek en rondleiding met u hebben gehad maken wij een offerte voor u, waarmee u op www.toeslagen.nl de exacte uurprijs kunt berekenen.
Voor de 25e van de maand wordt de maandvergoeding voor de volgende maand afgeschreven. Het maandtarief wordt bepaald, door het aantal dagdelen per week maal 51 weken, gedeeld door 12. Komt het kind eens een aantal uren extra, dan worden deze uren opgeteld bij de eerstvolgende maand.