Home   Aanbod opvang

Aanbod opvang

Op ús Pleats is een kinderdagverblijf op een boerderij en beschikt over veel ruimte, zowel binnen als buiten.
Er heerst een landelijke rust waardoor er weinig prikkels zijn zoals stadsgeluiden en omgevingsonrust.
Binnen zijn de ruimtes in neutrale kleuren geschilderd en voor de meubels zijn ruwe (geschuurde) natuurlijke materialen gebruikt, dit zorgt voor een huiselijke sfeer.
Kinderen krijgen hierdoor de gelegenheid om tot zichzelf te komen en vanuit die rust zichzelf op een ontspannen manier te ontwikkelen.
De oudere kinderen van de BSO kunnen op hun eigen manier bijkomen van de schooldag, ofwel door zich buiten uit te leven of rustig in een hoekje een boek te lezen of een spelletje te doen.

De pedagogisch medewerkers organiseren open activiteiten, vaak naar aanleiding van ideeën die kinderen of pedagogisch medewerkers zelf aandragen.
Een open activiteit wil zeggen dat een kind zelf mag kiezen of het meedoet.
Wij proberen zoveel mogelijk buiten te zijn en stimuleren de kinderen daar ook in.
Zo worden de kinderen ook betrokken bij de verzorging van de moestuin en de dieren. (kippen, geiten, varkens, konijnen en cavia’s)

De binnenruimte is zodanig ingericht dat het goed mogelijk is om “buiten” naar binnen te halen. Zo kunnen de kinderen zelf geplukte bloemen in een vaasje zetten of mooie ‘schatten-van-de-natuur’ als speel-, knutsel- of tentoonstellingsmateriaal gebruiken. De binnenruimte is een levendige, veelzijdige, uitdagende speel- en leeromgeving, die ruimte rust en huiselijkheid uitstraalt. In de keuken komen kinderen van de dagopvang en de buitenschoolse opvang samen om te eten, te knutselen, thee te drinken en dit alles met veel aandacht voor elkaar. Deze ruimte is vrij toegankelijk en koppelt de groepsruimtes met elkaar. In de groepsruimte zijn speelse hoeken ingericht met elk een eigen doel, te denken valt aan een zithoek, een terugtrekhoek, een huishoek en een bouwhoek.

Aanbod en meer informatie: