Home   Over ons

Over ons

De varkentjes eten geven, hutten timmeren, knutselen met zelf gevonden stenen, klimmen en klauteren door de tuin, lekker kroelen in de draagzak, zelf gezaaide groente uit de moestuin eten, vies worden in de modder of met zijn allen geroosterde appeltjes van het kampvuur eten.

In een oude koeienboerderij in Gorredijk bieden wij natuurlijke kinderopvang aan. Op deze huiselijke en kleinschalige locatie kan elk kind te midden van de landelijke omgeving de rust en ruimte krijgen omzichzelf te ontwikkelen. Samen met hun vriendjes, vriendinnetjes en de pedagogisch medewerkers ontdekken de kinderen onze uitdagende tuin, de boerderijdieren en de natuurlijke binnenmaterialen, veelal gemaakt of gevonden door de kinderen met de pedagogisch medewerkers. 

Buitenspelen

Bij ons spelen de kinderen dagelijks veel buiten. in onze tuin maken de kinderen kennis met onze varkens, kippen en konijnen, onze moestuin en alle andere uitdagende, natuurlijke hoekjes.

Op ús Pleats maakt gebruik van de pedagogische meerwaarde die de natuur biedt. De allerkleinsten kunnen in speciale buitenbedjes slapen of op het gras liggen en rondkijken.
Voor de oudere kinderen is het heerlijk om de klimheuvel op en af te klauteren, te balanceren over een boomstam of zich te verstoppen in een struikhuisje.

Spelen met zand en water, liggen in het gras of rondrijden op de trekkertjes zijn belangrijke ontwikkelingsmomenten.

Landelijke rust

Op de kinderopvang heerst een landelijke rust waardoor er weinig prikkels zijn zoals stadsgeluiden en omgevingsonrust. Binnen zijn de ruimtes in neutrale kleuren geschilderd en voor de meubels zijn ruwe (geschuurde) natuurlijke materialen gebruikt, dit zorgt voor een huiselijke sfeer. Kinderen krijgen hierdoor de gelegenheid om tot zichzelf te komen en vanuit die rust zichzelf op een ontspannen manier te ontwikkelen.


Gezonde kinderopvang

Een gezonde ontwikkeling voor kinderen is enorm belangrijk. Wij als kinderopvang willen hieraan bij dragen en hebben hiervoor een gezond voedingsbeleid geschreven. Bij ons krijgen de kinderen thee, water en melk, fruit, groente, brood met bijvoorbeeld kaas, vlees, jam of pindakaas, en rijstwafels. Daarnaast maken we samen met de kinderen regelmatig gerechten met producten uit onze eigen moestuin of koken we eitjes van onze eigen kippen.

Naast voeding zijn er meer onderdelen die bijdragen aan een gezonde ontwikkeling. Denk hierbij aan een emotioneel, veilige omgeving zodat de kinderen zichzelf kunnen zijn en zich kunnen ontwikkelen. Hoe wij zorgen dat wij deze situatie creëren, leest u bij de pedagogen waarop onze visie is gebaseerd.

Gezonde Kinderopvang is met resultaat samenwerken aan gezond opgroeien. Kinderopvang Op ús Pleats werkt met de aanpak en scholing van Gezonde Kinderopvang aan een gezonde leefstijl van kinderen en de deskundigheid van medewerkers. Zie ook www.gezondekinderopvang.nl

Wij vinden structurele aandacht voor een gezonde leefstijl belangrijk. Daarom werken we aan Gezonde Kinderopvang. Maaike put is onze coach gezonde Kinderopvang. Zij zorgt ervoor dat samen met onze pedagogisch medewerkers de aandacht voor een gezonde leefstijl wordt gewaarborgd.