Home   Team   Daisy Put

Daisy Put

Daisy Put | Eigenaar

In Mei 2012 is kinderopvang Op ús Pleats door mij opgericht, vanuit een droom om kinderen meer in contact te laten komen met het buitenleven. Het idee was enkele jaren daarvoor ontstaan toen mijn eigen kinderen nog jong waren en ik het moederschap met het werken wilde combineren.

Het was lastig om opvang te vinden waar ik een prettig gevoel bij had. Het vertrouwde gezicht van een gastouder sprak aan, de sociale contacten op een kinderdagverblijf ook en daarnaast was gezonde voeding en veel buiten zijn een belangrijke factor. Het bleek een lastige opgave om een alles in 1 pakket te vinden!

Met een achtergrond als verpleegkundige, verzekeringsadviseur voor tussenpersonen, gastouder en mijn eigen ervaring besloot ik dat wat lastig te vinden was zelf op te gaan richten.

Na maanden van voorbereiding en verbouwing is Kinderopvang Op ús Pleats geopend. Na een uitbreiding is de opvang geworden zoals hij nu is. 2 groepen op het Kinderdagverblijf, 1 groep buitenschoolse opvang en peuteropvang op alle ochtenden.

Al gauw zat ik meer op kantoor om de administratie te regelen en dat was natuurlijk niet waarom ik deze hele uitdaging ben aangegaan. Ik miste het contact met de ouders en met de kinderen en ook ouders gaven aan het contact te missen. Het persoonlijke contact was juist 1 van de krachten van de opvang en het was vervelend te ervaren dat daar juist geen ruimte meer voor was. Toen er ook nog fysieke klachten bij kwamen en een zwangerschap met de nodige complicaties werd het tijd om zaken anders te gaan regelen.

In mei 2014 is om die reden mijn zusje Maaike in het bedrijf gekomen. Precies op het juiste moment, Ik ging bijna met zwangerschapsverlof en er werd een nierziekte geconstateerd, waardoor ik direct moest stoppen met mijn werkzaamheden. Na de nodige revalidatie en aanpassingen ben ik 1 januari 2015 weer begonnen met werken. Samen met Maaike run ik nu het bedrijf. Ik richt mij vooral op dat waar ik ooit voor begonnen ben; ‘de kinderen’ en Maaike doet vooral de administratieve zaken.

Samen met mijn kinderen; Ditte (2000), Senne (2002), Merit (2006) en Ymte (2014) en mijn vriend Harm wonen we in het voorhuis van de boerderij waar de kinderopvang in gevestigd is. In mijn vrije tijd loop ik graag hard en ga ik erop uit met de mountainbike. Jullie kunnen mij ook tegenkomen als brandweervrouw, ik ben vrijwillig brandweervrouw bij korps Gorredijk.

Terug naar ‘Team’